نخستین نشست هم‌اندیشی اتاق مشترک ایران و برزیل و مرکزتجاری‌ایران در برزیل

photo 2023 07 08 11 23 52

در نخستین نشست هم‌اندیشی اتاق مشترک ایران‌وبرزیل و مرکز‌تجاری ایران در برزیل مطرح شد:

رییس اتاق مشترک ایران و برزیل مطرح کرد: دو بانک ایرانی در مرکز تجاری برزیل حضور خواهند یافت.

 

همزمان با افتتاح مرکز تجاری ایران در برزیل، نخستین نشست هم اندیشی میان مدیران بخش‌های دولتی،خصوصی، بانکها، روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیلیا با هدف تنظیم و هم‌افزایی میان ظرفیت‌های مرکز تجاری و اتاق مشترک در جهت توسعه صادرات ایران به برزیل برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی مرکز تجاری ایران در برزیل، سید فخرالدین عامریان رییس اتاق مشترک و مدیر مرکز تجاری ایران در برزیل با تاکید بر تکمیل چرخه توسعه روابط اقتصادی ایران و برزیل از طریق ایجاد و شکل‌دهی ساختار‌های حمایت کننده وتسهیل‌ساز برای تجار گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف ما در سال جاری، ایجاد شناخت بین دو کشور و تسهیلگری برای از بین رفتن موانع موجود برای بازرگانان دو طرف است.

عامریان با اشاره به ظرفیت‌های توسعه صادرات محصولات ایرانی به برزیل افزود: با استقرار ساختارهای کارشناسی و بازاریابی چارچوبی را برای امکان سنجی، فرصت یابی و مطالعه بازار جهت ورود شرکت‌ها و فعالان اقتصادی به بازار بزرگ برزیل فراهم خواهیم کرد. از این طریق امکان ورود تجار ایرانی با ریسک کمتر به بازار برزیل به عنوان دروازه ورود به حوزه امریکای لاتین فراهم خواهد شد.

وی با اشاره به اعزام نخستین هیات تجاری ایران در نیمه دوم سال جاری به برزیل گفت: در سال جاری هیات تجاری ایران را با راهبری مرکز تجاری ایران در برزیل به سائوپائولو اعزام می‌کنیم و مذاکرات تجاری بزرگ و مهم اقتصادی میان تجار ایرانی و برزیلی بعد از گذشت سال‌ها شکل خواهیم داد.

عامریان تصریح کرد: از طریق هم‌افزایی میان کمیسیون‌های تخصصی اتاق مشترک در تلاش برای رفع چالش‌های حوزه لجستیک بوده و در حال حاضر در حال تکمیل سبد کالاهای صادراتی هستیم.

رییس اتاق مشترک افزود: در سال جاری تعدادی از بانک‌های ایرانی را به برزیل خواهیم برد که حضور دو بانک تا حدودی قطعی شده است. آنها در کنار مرکز تجاری به ایجاد روابط امن مالی و بانکی به تجار کمک خواهند کرد.

سفیر ایران در برزیل: متنوع سازی تجارت با برزیل در دستور‌کار قرار دارد.

حسین قریبی سفیر ایران در برزیل نیز در این نشست افتتاح مرکز تجاری ایران در برزیل را یکی از بهترین فرصت‌های اقتصادی برای حضور ایرانیان در بازار برزیل دانست و افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف این مرکز مطالعه بازار برزیل و در گام دوم حضور ایرانیان در نمایشگاه‌های برزیل است چرا که نمایشگاه در برزیل از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است، پیش‌بینی ما این است که روابط با برزیل در حوزه‌های مختلف ارتقا پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به رکورد تاریخی تجارت با برزیل در سال گذشته گفت: سال 2021 رکورد کلی تجارت ما به عدد 6.5 میلیارد دلار و اوره به 1.8 میلیون تن رسید. این در شرایطی است که اگر بازار اوره بازار ثابتی بود شرایط بسیار بهتر میشد اما این بازار در این مدت یکی از بیشترین افت و خیزها را داشته است.

قریبی با اشاره به این موضوع که این آمار در سال 2020 مابین 4 تا 5 میلیارد دلار بوده ادامه داد: ما می‌توانیم این عدد را به رقم 10 میلیارد دلار برسانیم که با این نتایج می‌توانیم اهداف اولیه خود را به ثمر برسانیم، مساله بسیار مهم و خوب برای کشور ما این است که تجارتی که اغلب از کشورهای ثالث اتفاق می‌افتد در حال حاضر به شکل مستقیم می‌افتد.

سفیر ایران در برزیل متنوع سازی را یکی از اهداف مهم دانست و تصریح کرد: شرکت‌های معدنی مانند آلومینیم و فولاد در سال گذشته مشکلاتی داشتند و تلاش شد تا این مشکلات از طریق برزیل تامین شود و ما توانستیم در نمایشگاه سال گذشته حضور پر رنگی داشته باشیم و زمینه سازی‌هایی برای دو طرف ایجاد شد؛ قطعا در نمایشگاه امسال هم این اتفاق را تکرار خواهیم کرد؛ ما تلاش خواهیم کرد پاویوونی برای ایران در این نمایشگاه  که امسال در شمال برزیل برگزار خواهد شد را درنظر بگیریم.

قریبی گفت: در حوزه فرآورده‌های نفتی به دلایلی نتوانستیم موفق شویم چرا که برزیل مصرف 60‌میلیون بشکه‌ای خود را از عربستان تامین می‌کند اما در بخش فرآورده‌های نفتی وضعیت بهتری داریم و این مسیر را تقویت خواهیم کرد.

وی اتفاقات اخیر در حوزه تجهیزات پزشکی را یکی از تجربه‌های موفق در عرصه روابط ایران و برزیل دانست و ادامه داد: اولین حضور تاریخی ما در این سطح در نمایشگاه Hospitalar رخ داد و ما توانستیم در یک فعالیت فشرده 18 شرکت ایرانی فعال در حوزه دیالیز و سرطان را همراه با تجهیزات به این نمایشگاه برسانیم. ما باید به این نکته توجه ویژه داشته باشیم که ایران به دلیل تفاوت قیمت و کیفیت بالا در حوزه تجهیزات پزشکیی آینده بازار بسیار خوبی را می‌تواند برای خود رقم بزند.

قریبی عدم وجود خط کشتیرانی مستقیم را یکی از چالش‌های ما برای صادرات به برزیل دانست و گفت: که در حال حاضر می‌توان از ظرفیت خط ایران به ونزوئلا به خصوص در مناطق شمالی برزیل استفاده کرد، البته ما هم باید مناطق شمالی برزیل را جزو مناطق هدف خود قرار دهیم چرا که در حال حاضر بسیاری از نمایشگاه‌ها در شمال برزیل برگزار می‌شود و از طرف دیگر به لحاظ مسافت 5 روز نزدیک‌تر است.

وی با اشاره به تفاوت‌های دولت ایران و برزیل گفت: کشور برزیل دولت بسیار کوچکی دارد و قدرت از پایین به بالا تعریف شده است به این معنی که ما باید به انجمن‌ها و شرکت‌های خصوصی و در کل بدنه اقتصادی وصل شویم در این شرایط است که دولت هم بتواند در این مسیر کمک‌های را برای تسهیل‌سازی انجام دهد و این موضوع است که به ما اجازه خلق فرصت‌ها را می‌دهد.

وی با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی در حوزه‌های جدید اقتصادی ورود به موضوع گردشگری را مورد توجه قرار داد و با اشاره به شکل‌گیری کمیسیون گردشگری و ورزشی اتاق مشترک گفت: ما باید بتوانیم در سبد ارزهای خارجی برای رئال برزیل جایی پیدا کنیم که درعرصه گردشگری کارهای بسیار خوبی می‌توان انجام داد چرا که طبق تحقیقات هر گردشگر برزیلی 3 برابر گردشگر اروپایی هزینه میکند .

وی با اشاره به اقدامات اخیرش در این حوزه گفت: من در گفت‌وگوهایی که با استاندار فارس، اصفهان و یزد داشته‌ام بنا شد همکاری‌هایی برای برگزاری نمایشگاه‌های با کیفیت در سائوپائلو داشته باشیم .

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم پیشنهاد کرد: صندوق مشترک فناوری تشکیل دهیم

رضایی‌پور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز در این نشست با اشاره به وجود ظرفیت‌های نوآورانه ایران جهت تبادل تجاری بابرزیل گفت: در حوزه فناوری و نوآوری گاهی تجارت از نوع پژوهش‌ها می‌باشد. اکنون برزیل و ایران در رتبه‌های 53 و 54 قرار دارند. در این شرایط نکته ظریف این است که سطح تعاملات در کشورها براساس رنکینگ علمی و GPD مشخص می‌شود و در این راستا کشورها یکدیگر را هم تراز، بالادست و یا پایین دست می‌بینند و کشورهای بالا‌دست بر اساس کشورهای پایین دست طراحی بازار خود را انجام می‌دهند. پیشنهاد می‌کنیم برای طراحی و مدل همکاری با برزیل سند جامع و راهبردی تبیین شود.

وی تاکید کرد: پیشنهاد می‌کنم صندوق‌های فناوری مشترک میان دو کشور تشکیل شود و اعلام خواهر‌خواندگی میان با پاک‌های علم و فناوری ایران و برزیل و ارایه تسهیلات طرفین برای استفاده از ظرفیت این مناطق می‌تواند گام مهمی در شکل گیری تجارت در این حوزه باشد. البته در حال حاضر رتبه علمی برزیل و ایران بسیار به هم نزدیک است و این عدد 14 و 15 به ترتیب متعلق به برزیل و ایران است که می‌توان با برنامه‌های مشترک مانند میزهای تبادل فناوری در پارک‌ها تسهیل‌گری را ایجاد کرد .

مدیر کل اروپا و‌ آمریکا سازمان توسعه تجارت: به زودی رایزن بازرگانی در برزیل مستقر می‌شود.

فیروزی مدیر کل اروپا و ‌آمریکا سازمان توسعه تجارت با اشاره به موضوع دیپلماسی عمومی گفت: در حال حاضر دیپلماسی عمومی کارها را به خوبی انجام می‌دهد و امکان و فرصت ویژه برای تجار و فعالان حوزه تجاری ایجاد شده است. البته به دلایل مختلفی کشورهای همسایه در اولویت مسایل تجاری ما قرار گرفته‌اند اما ما نباید همسایگی سیاسی را فراموش کنیم، همسویی مواضع جوامع سیاسی می‌تواند به ما کمک کند؛ همین موضوع باعث تصمیمات مهمی در حوزه آمریکای لاتین اتخاذ شود و ما به زودی رایزن بازرگانی در برزیل را مستقر خواهیم کرد.

وی با اشاره به مجوز مرکز تجاری که از آذر ماه صادر شده است گفت: با شکل‌گیری این مرکز ساختارها و نهادهایی شکل می‌گیرد. از طریق این مرکز باید چالش‌های مراودات با برزیل که مهم‌ترین آن مساله حمل و نقل و شناخت کافی دو طرفه است را در اولویت قرار دهیم .

وی گفت: نباید نگاه تجارت با برزیل کوتاه مدت باشد و تجار باید برای ورود به این بازار در ابتدا با قبول حاشیه سود کم مسیر رارتسهیل کنند که البته منافع آن در ابتدا به بخش خصوصی بر‌می‌گردد .

تاکید روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق مشترک بر توسعه صادرات

جلسه مهدی غلامی رییس کمیسیون اقتصاد دانش‌بنیان و استارتاپی اتاق مشترک حرکت از نگاه سنتی به سمت نگاه فناورانه درخصوص کشور برزیل را یکی از مهم‌ترین اهداف این کمیسیون دانست و ادامه داد: امسال شاهد رشد 194 درصدی اکوسیستم استارتاپی برزیل هستیم و برزیل در سال 2021 به عدد 33 میلیارد دلار در سه ماه اول سال در سرمایه‌گذاری‌های استارتاپی رسیده است و از این رو بهشت استارتاپ‌ها تلقی می‌شود. در حال حاضر پتانسیل‌های برزیل شامل کشاورزی، آب، صنایع خودرو، صنایع معدنی پتروشیمی و سلامت است. ما در این کمیسیون با حمایت‌های بالادستی آمادگی ایجاد مرکز نوآوری اثرگذار را در کشور برزیل داریم.

مهدی جهانبانی رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق مشترک نیز گفت: صادرات به برزیل با همه کشورها فرق دارد چرا که تاجر باید با تاخیر بسیار بیشتر و همان حاشیه سود پایین کالای خود را ارسال کند و از این رو در گام اول توجیه اقتصادی وجود ندارد و به همین دلیل ما باید در این زنجیره به دنبال تسهیل‌گرانی باشیم که نقش ویژه را داشته باشند.

مهدی آزادواری رییس کمیسیون گردشگری و ورزشی با اشاره به اهمیت حوزه گردشگری در رونق اقتصاد دو کشور گفت:  ما به واسطه تقویت دیپلماسی، ورزشی و گردشگری می‌توانیم به شناخت بیشتر مردم دو کشور از یکدیگر کمک کنیم.

علیرضا امینیان رییس کمیسیون دارو و تجهیزات پزشکی اتاق مشترک تصریح کرد: باید بتوانیم با کسب اطلاعات جزیی‌تر از شرایط برزیل در نمایشگاه‌های آتی این کشور حضور پررنگ‌تری داشته باشیم و همین طور با ارئه جلسات هم‌اندیشی از تجربه افرادی که در نمایشگاه‌های گذشته حضور داشتند استفاده کنیم.

مدیر آمریکای لاتین اتاق ایران: تصمیم بر فعال سازی روابط با آمریکای لاتین است

پیروزان مدیر حوزه آمریکای لاتین اتاق ایران گفت: اکنون تصمیم اتاق ایران این است که رابطه با آمریکای لاتین فعال شود و به این دلیل مدیریت میز آمریکا از اروپا جدا شده است.

وی افزود: نگاه اتاق‌های مشترک رفع چالش‌ها و بعد توسعه روابط است اما در خصوص رایزن‌های تجاری باید این مشکل را در نظر بگیریم که وجود این رایزن‌ها تاکنون هیچ نتیجه‌ای را در برنداشته و حتی این افراد هم پاسخگو نیستند. بنابراین مهم است که تمام نگاه‌ها به سمت ساپورت هیات‌های دولتی نباشد و بخش‌های خصوصی در کنار این هیات‌های دولتی به عنوان اصل اساسی در نظر گرفته شود. در حال حاضر اتاق برزیل با وجود سن کمی که دارد یکی از بهترین و فعال‌ترین اتاق هاست.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *